Corda Bar: trendy rustpunt in technologische hotspot

Met zijn verfrissende keuken, prachtig interieur en centrale ligging is Corda Bar de ideale uitvalsbasis voor wie even wil ontsnappen aan de drukte van het bedrijfsleven. Een must op de to-dolijst van elke culinaire genieter.

Corda Bar is het hart van de bedrijfssite Corda Campus in Kiewit. In september vorig jaar openden de deuren. Vandaag draait de keuken elke dag op volle toeren. “Logisch”, vindt designer Davy Grosemans van Creneau International uit Hasselt. Samen met Maarten Groven stond hij in voor het ontwerp van de bar. “Bij Creneau zien we Corda Campus als een stad binnen de stad. Bedrijven zitten er gecentreerd rond een gezellig plein. Pal in het midden daarvan staat de Corda Bar als aantrekkingspool.”

Stedelijk karakter

“Tijdens de ontwerpfase onderzochten we hoe cafés en bars er in een grootstad uitzien”, vertelt Davy. “Die stedelijke uitstraling is het uitgangspunt van onze barinrichting. Vandaar de bewuste keuze voor industriële materialen, zoals de metalen trappen en balustrades, het beton op de togen en de ruwhouten vloer. Ook de betonnen structuur van het gebouw bleef zichtbaar.”

Het contrast tussen een corporate omgeving en de bar kon niet groter. “We hebben er hard op gefocust om elk bedrijfsgevoel te weren uit de bar. Je komt in een soort van parallelle wereld terecht die niets meer te maken heeft met de bedrijfswereld. De perfecte locatie voor werknemers op de site om ‘s middags te lunchen, maar evenzeer voor een informeel gesprek met een klant, of een romantisch dinertje ‘s avonds.”

Baken op de campus

De binnenafwerking was volledig in handen van Deholi. “Alles wat je ziet, hebben zij voor ons gemaakt. Van schrijnwerk tot vloer- en wandafwerking. Met als absolute topstukken het op maat gemaakt barmeubilair en de trap.”

De ruimte zelf is opgedeeld in twee verdiepingen, een gelijkvloers en een mezzanineniveau. “De leidingenkoker in het midden is opgevat als lichtbaken. De ledlampen, die er verticaal in zitten verwerkt, lichten ’s avonds op als een baken op de campus.”

Ontmoetingsplek voor iedereen

Niet alleen bij de werknemers is de bar gegeerd, ook mensen uit de buurt hebben er hun weg naar gevonden. “Corda Bar is vrij toegankelijk en ideaal als je niet wil zoeken naar een parkeerplaats in de stad om op café te gaan. De site is meer dan een businesscenter. Het is een centrale ontmoetingsplek.”

Snelle uitvoeringsperiode

Kristof Vanvelk, operations manager bij Corda Campus, is lovend over de samenwerking met Deholi. “Ze hebben dit project snel en correct uitgevoerd. Zelfs tijdens het bouwverlof werkten ze door. Qua time to market zijn ze hier heel sterk uit de hoek gekomen. En dat zonder aan kwaliteit in te boeten.”

Corda Bar: trendy rustpunt in technologische hotspot
Corda Bar: trendy rustpunt in technologische hotspot
Corda Bar: trendy rustpunt in technologische hotspot
Corda Bar: trendy rustpunt in technologische hotspot
Corda Bar: trendy rustpunt in technologische hotspot