LRM vestigt hoofdkantoor in Corda Campus

Eind februari ruilde de Limburgse investeringsmaatschappij LRM zijn gebouwen aan de Kempische Steenweg in voor nagelnieuwe kantoren op de bruisende Corda Campus. Doel van de verhuis? “Deel uitmaken van de dynamiek van deze toonaangevende campus die innovatieve bedrijven in ICT en technologie verenigt.”

Toen Philips in 2002 haar deuren sloot op de voormalige Research Campus Hasselt, herontwikkelden POM Limburg, de stad Hasselt en LRM de site tot een bedrijventerrein voor kmo’s, grote bedrijven en start-ups. Vandaag is LRM hoofdaandeelhouder van de campus, waar ondertussen meer dan tachtig technologie- en servicebedrijven zich hebben gevestigd. “Dat leidde tot een dynamische werkomgeving, waar LRM middenin zit.”, vertelt Rik van Hensberg, Property manager bij LRM.

Inrichting weerspiegelt karakter van de campus

Met zijn aparte architectuur, hellend groendak en glazen gevels springt het gebouw Corda 1, in het hart van de campus, meteen in het oog. Sinds februari vindt hier ook het hoofdkantoor van de investeringsmaatschappij onderdak. “Het inspirerende maar ook zakelijke karakter van de campus komt terug in de inrichting”, aldus van Hensberg. 

LRM vroeg PROCOS Group een werkomgeving te creëren die perfect is afgestemd op de noden van de organisatie. “Dat uit zich in een sobere uitvoering in combinatie met witte wanden en glas. Die sluiten mooi aan bij de terrassen in de glasgevel. En de grasgroene tapijttegels zijn een leuke knipoog naar de LRM-huisstijl en het groendak.”

Prettige werkomgeving

Elke afdeling heeft haar eigen zone, zonder deuren of barrières. Van Hensberg: “Er zijn verschillende types van werkplekken, afgestemd op de activiteiten die er plaatsvinden: cockpits voor geconcentreerd werk, individuele kantoren voor het management en landschapsburelen voor projectteams. Het is een veilige, prettige werkomgeving uitgerust met een onthaal, ondergrondse parking, vergadercentrum, restaurant, koffiebar en auditorium. Ook rondom het gebouw is het aangenaam vertoeven in het wandelpark bij de vijver of op het terras van de Corda bar. Kortom een dynamische werkplek door de mix van verschillende bedrijven en de Corda INCubator voor startende ondernemers.”

Korte uitvoeringstermijn

Deholi verzorgde alle vaste uitrusting in de nieuwe kantoren. “Een boeiende uitdaging voor zowel Deholi als de bouwheer”, zegt Rik van Hensberg. “We zaten met een wel erg korte uitvoeringstermijn van acht weken tussen de bestelling en plaatsing. Maar dankzij de vlotte en professionele samenwerking tussen de verschillende betrokkenen is het project geslaagd. En het resultaat? Dat mag zeker gezien worden!”

LRM vestigt hoofdkantoor in Corda Campus
LRM vestigt hoofdkantoor in Corda Campus
LRM vestigt hoofdkantoor in Corda Campus