Ambtenaren zien werkplek veranderen in vakantieparadijs

De Rijksdienst van Jaarlijkse Vakantie is verhuisd naar hun nieuwe locatie in hartje Brussel. Een gebouw dat veel wegheeft van een échte vakantiebestemming. De open en kleurrijke werkplek, een fris design van Colliers International, rukt de medewerkers uit hun comfort zone.

Half december verliet de RJV zijn verouderde kantoren in Elsene en trok naar een bestaand pand in het Brusselse stadcentrum. Dat werd door Colliers International en Deholi van juli tot november 2015 de omgetoverd tot modern landschapskantoor. 

Gedaan met gesloten hokjes!

“De RJV had kantoren uit de jaren stillekes,” klinkt het bij Colliers International. “In het design stond een open werkplaats centraal. Een hele aanpassing voor het personeel. Om iedereen mee te krijgen, bedachten we een leuk concept. 

Werken in vakantiestemming

De interieurarchitecten kwamen op het idee om elke verdieping in te richten als een vakantiebestemming. Heel toepasselijk, want het doet de naam van de overheidsdienst alle eer aan. “Citytrips, een vakantie aan zee, in de bergen en in de bossen: dat zijn de thema’s voor vier verdiepingen. De bovenste verdieping kreeg geen eigen bestemming, maar werd net als de rest uitgedost in felle kleuren en hip meubilair.”

Strandstoel in de gang

“We volgden voor elke verdieping dezelfde stijl, telkens met een andere kleur. Zo kozen we groen voor de ‘bosverdieping’ en werd de ‘zeeverdieping’ in het blauw aangekleed. Ook het meubilair werd naargelang het thema aangepast, zo staat er ook een strandstoel in de gang.”

Alles op maat

“Qua materialen hebben we het simpel gehouden. Verschillende muren zijn aangekleed met grote foto’s die bij het thema passen, zoals een boslandschap. Dat oogt echt leuk. Al het meubilair werd op maat gemaakt, volledig volgens het concept. Daar heeft Deholi veel werk aan gehad, maar de samenwerking is enorm goed verlopen en we zijn trots op het eindresultaat.” 

Ambtenaren zien werkplek veranderen in vakantieparadijs
Ambtenaren zien werkplek veranderen in vakantieparadijs
Ambtenaren zien werkplek veranderen in vakantieparadijs
Ambtenaren zien werkplek veranderen in vakantieparadijs
Ambtenaren zien werkplek veranderen in vakantieparadijs