Meer dan 200 kamers op maat voor zorgbehoevenden

In opdracht van het OCMW vernieuwt Democo in drie stappen de Hasseltse Banneuxwijk. Dit grote woonproject levert 230 nieuwe seniorenkamers en 22 flats op die volledig worden ingericht. Ook heel wat bestaande kamers worden grondig onder handen genomen. Om het woon- en leefcomfort van gepensioneerd Hasselt op te krikken besteedt Democo het maatwerk voor het interieur uit aan Deholi. 

Sinds mei 2015 wordt er op het woonzorgcentrum Zonnestraal hard gewerkt. “Een deel van het gebouw wordt afgebroken en heropgebouwd door Democo,” legt projectleider Gert Elen uit. “Bestaande kamers worden gerenoveerd, maar er komen ook 96 nieuwe kamers bij. Deholi staat in voor het maatwerk. We hopen dit project eind november af te ronden.”

Zorgcentrum Banneux is een totaal nieuw project. “Een nieuwbouw met alles erop en eraan”, vertelt Elen. “We richten 124 nieuwe kamers in voor dementerenden en zorgbehoevenden, maar ook de personeelsruimtes en zelfs het kapsalon. Eind augustus leggen we de laatste hand.”

Kook- en knutselruimtes

Binnen het totaalproject bestaat ook een kleiner project dat het sociaal leven van de senioren terug leven inblaast. Dat project bevindt zich op het Stadspark. “Daar werd een soort van dienstencentrum gebouwd,” aldus Elen. “Dat richtten we compleet in met leslokalen waarin de ouderen kook- en knutselles krijgen en een ontmoetingsruimte met toog waar ze een dansje kunnen wagen.”

Puzzelen met de planning

Om alle seniorenkamers en flats te voorzien van de geschikte inrichting, deed Deholi op voorhand de nodige metingen. “Hoewel het allemaal dezelfde soort kamers waren, was een goede planning noodzakelijk,” verklaart Elen. “Er werkten heel wat aannemers op de werf. We moesten dus zowel onze planning, als die van hen respecteren. Dat was de grootste uitdaging en vergde heel wat puzzelwerk.”

Meer dan 200 kamers op maat voor zorgbehoevenden
Meer dan 200 kamers op maat voor zorgbehoevenden
Meer dan 200 kamers op maat voor zorgbehoevenden
Meer dan 200 kamers op maat voor zorgbehoevenden