3 trends gespot op interieurbeurzen

Om steeds vernieuwende interieurontwerpen uit te werken, volgen we bij Deholi de laatst trends en ideeën op de voet. Aangezien deze razendsnel veranderen bezoeken we de belangrijkste interieurbeurzen in binnen- en buitenland. Onlangs gingen we naar ‘Interieur’ in Kortrijk en ‘Orgatec’ in Keulen. Hierbij de drie trending topics die we daar opmerkten.

Akoestisch comfort op de open werkvloer

Uit ervaring weten we dat grote bedrijven meer kiezen voor landschapskantoren, waardoor individuele werkplekken verdwijnen. Open, gezamenlijke ruimtes bieden uiteraard voordelen qua dynamiek en samenwerking, maar rust en concentratie verdwijnen tussen al die storende geluiden. Dit kan je creatief oplossen met deze leuke nieuwigheid die we ontdekten op ‘Orgatec’. 

Luceplan, een Italiaanse bekroonde producent van verlichtingsarmaturen, stelde ‘Pétale Suspension’ voor. Dat is een bladvormige hanglamp naar een ontwerp van Odile Decq, die een zacht, glad, wit licht verspreidt. Het lichaam van deze futuristisch uitziende lamp bestaat uit  een geluidsabsorberend paneel bekleed met witte stof. In grote ruimtes kan je een compositie van meerdere ‘Pétale Suspension-lampen’ maken. De lamp is een mooie oplossing voor de absorptie van storende geluiden en geeft bovendien een creatieve lichtinval.

Meer info: www.luceplan.com

“Zitten is het nieuwe roken”

De risico's van zittend leven en werken zijn de laatste jaren een ‘hot topic’, bedrijven worden zich hier meer en meer bewust van. Ze willen een dynamisch kantoor met een ander type kantoorinrichting, zoals een zit-sta-bureau. Een oplossing die met op hoogte verstelbare bureaus door kantoormeubelfabrikanten zoals Vitra, Robberechts en Ahrend aangeboden wordt. Of op maat gemaakt wordt door Deholi! We stuitten tijdens ons beursbezoek ook op een goedkoper alternatief: de ‘Freedesk Compact’.

Met Freedesk transformeer je een bestaande zittende werkruimte naar een in hoogte verstelbare ruimte. Het is een tafel die op twee stevige beukenhoutenpoten rust met een gecoat MDF-oppervlak en een eenvoudig vergrendelingsmechanisme. Je kan de tafel in negen verschillende hoogtes plaatsen. Het lichte ontwerp maakt de Freedesk draagbaar over het hele kantoor. 

Meer info: www.thefreedesk.com

Aparte ontmoetingsplekken

Het beeld van een traditionele werkplek bevat een tafel met stoel, pc en een plant in de hoek. Zeer praktisch, maar we krijgen tegenwoordig geregeld de vraag voor apart (taak)ingerichte ontmoetingsplekken waarbij creativiteit en functionaliteit centraal staan. Denk hierbij aan een stilteruimte of de (speel)kantoren van Google of werklounges. Dat zijn aparte, deels afgesloten ruimtes in het kantoor die privacy bieden tijdens (in)formele gesprekken. Esthetiek is hierbij zeer belangrijk, maar de sleutelrol is weggelegd voor het functionele: de aanwezigheid van stopcontacten, plaats voor laptops, internetaansluiting… En dit zonder in te boeten aan privacy en akoestiek. 

De combinatie van open werkplekken met comfortabele ontmoetingsplekken vergroot de communicatie tussen de collega’s, de betrokkenheid en de samenwerking. Bovendien creëer je zo een aangename sfeer op kantoor en bepalen medewerkers zelf wanneer ze waar werken.

3 trends gespot op interieurbeurzen
3 trends gespot op interieurbeurzen
3 trends gespot op interieurbeurzen
3 trends gespot op interieurbeurzen