Creatieve inkom voor Rettig Belgium

Radson, onderdeel van Rettig Belgium uit Zonhoven, vierde in september zijn vijftigjarig jubileum. In die tijd groeide het familiebedrijf uit tot een toonaangevende Europese producent van hoogkwalitatieve radiatoren en vloerverwarmingssystemen. Naar aanleiding van de festiviteiten trakteerde het bedrijf zichzelf op een nieuwe inkom en receptie, waarbij Deholi voor ontwerp en uitvoering instond. 

Fris en warm

“We zochten naar een frisse en tegelijk ook warme look voor onze nieuwe inkom”, vertelt Eddy Steyls, bouwcoördinator bij Rettig. Een kolfje naar de hand van Deholi. De gele kleur van het Rettig-logo komt op verschillende plaatsen terug en zorgt zo voor een herkenbare warme uitstraling. 

De open inkomhal en de groene kleur uit het Rettig-logo belichamen dan weer het frisse karakter van het concept, dat bovendien versterkt wordt door de rechtstreekse doorkijk op de binnentuin achter de receptie. Dankzij het verhoogd niveau van die receptie staan bezoekers meteen oog in oog met de vriendelijke receptionist(e) wat zorgt voor een warme ontvangst.

Minitoonzaal

Voor een creatieve en praktische invulling van de ruimtes koos Deholi voor accentmuren met nissen. Kleur- en niveauverschillen brengen de wanden 10 cm naar voor en in de nissen contrasteert de antracieten muur mooi met de gekleurde radiatoren van Rettig. Bovendien vormen deze nissen een soort minitoonzalen die Rettig naar wens kan invullen: bijvoorbeeld aan één kant een radiator en aan de andere kant een kunstwerk, zoals op het vijftigjarig jubileum. Nieuwe producten krijgen zo de aandacht die ze verdienen.

Ruimte voor ideeën 

Rettig had een duidelijk idee voor de nieuwe inkom en receptie. Deholi zorgde voor het creatieve aspect, het ontwerp en de volledige uitvoering. Na opmaak van het 3D-ontwerp, gingen we samen aan de slag, met ruimte voor aanpassingen en “last-minute” ideeën. Zo ontstond een mooie synergie. “Het target werd tijdig behaald en we zijn heel tevreden over de samenwerking en het eindresultaat”, zegt Eddy. 

Creatieve inkom voor Rettig Belgium
Creatieve inkom voor Rettig Belgium
Creatieve inkom voor Rettig Belgium
Creatieve inkom voor Rettig Belgium