La Source schittert in hoogglans

La Source, sterrenrestaurant van Domaine La Butte Aux Bois, pronkt met een Michelinster, een bekroning van Gault Millau voor het mooiste Vlaams terras en het team kreeg 17 punten van Gault Millau – oftewel 3 koksmutjes. Volgens eigenaar Eric Bullens werd het tijd voor een even eervolle metamorfose van het restaurant. Deholi realiseerde het vast meubilair.

Zakelijk of amoureus

Bullens en zijn team beoogden vooral een vernieuwde restaurantbeleving. De tafels mochten verder uit elkaar met het oog op privacy, zodat de gasten meer ruimte krijgen aan en tussen de tafels. “We werken met zitbanken, zoals in de eerste Franse brasseries. Op maat gemaakte spiegels met zwart hoogglanswerk aan de muur weerspiegelen een mooi beeld van het restaurant voor wie naar de muur gericht zit. 

Er zijn tafels en zitbanken voor twee en vier personen. Zo kan een koppel tegenover elkaar zitten of langs elkaar op hetzelfde bankje. We hebben ook de verliefdentafel centraal in het restaurant, met zicht op onze uitgestrekte tuin.”

Puur vakmanschap

“De zitbanken zijn afgewerkt in hoogwaardige hoogglanslak om het hedendaagse en chique aspect te benadrukken. Dat koppelen we aan echte lederen zittingen met een optimaal comfort. De realisatie van de zitbanken vereiste echt vakmanschap. Zeker voor het modelleren van de banken volgens de juiste hellingsgraad, met de juiste moussedikte, -hardheid, -brandbestendigheid en de perfecte spanning van het zetelstof. Dit vormde een mooie uitdaging voor Deholi.”

Eyecatchers

“De serveermeubels zijn ook een staaltje maatwerk van Deholi in een samenspel van hoogglans lakwerk, glas en Corian”, zegt Bullens. “Het is een belevenismeubel voor de gasten waar het bedienend personeel onder andere het bestek ordent, de sommelier de geserveerde wijn koel houdt en zijn glaswerk verzorgt. Altijd fijn om te zien wat er allemaal gebeurt in een restaurant.”

La Source schittert in hoogglans
La Source schittert in hoogglans
La Source schittert in hoogglans