Dynamische werkomgeving voor Hasseltse site EDF Luminus

Allesbehalve een typisch kantoor. Dat is het minste wat je kan zeggen van de frisse werkplek die PROCOS Group en Deholi inrichtten voor EDF Luminus op de Hasseltse Corda Campus. Een ontwerp waarin ‘Het Nieuwe Werken’ de hoofdrol speelt.

EDF Luminus werkt al enkele jaren rond Power to you, vertelt Stijn Ceulen, Head facility management. “Met dit project onderzoeken we Het Nieuwe Werken (HNW) waarbij onze mensen via flexwerk een betere balans vinden tussen werk en privé. Ook willen we ze de mogelijkheid bieden om meer activiteit gebaseerd aan de slag te gaan. Dat betekent dat ze elke dag op basis van hun activiteit of opdracht een geschikte werkruimte kiezen. En dat we afstappen van enkel gesloten kantoren.”

Change Pioneers

Om die visie in de praktijk te brengen, deed EDF Luminus beroep op PROCOS Group om de administratieve site in Hasselt een totale make-over te geven. “Voor het ontwerp zijn we vertrokken vanuit de verschillende teams die op de locatie werken”, legt architect Ine Schaeps uit. “Samen met EDF Luminus stelden we hiervoor werkgroepen op, de Change Pioneers. Deze mensen gaven ons heel wat nuttige input, die we verwerkten tot het uiteindelijke concept.”

Mix van werkruimtes

Het resultaat? Een warme kantooromgeving met frisse kleuren en een huiselijk gevoel. “Je ziet hier geen typisch kantoor met gesloten werkplekken achter elkaar”, zegt Ine. “Wel een mix van open en gesloten ruimtes en alternatieve werkplekken zoals zithoekjes. In het midden van de twee werkvleugels vormt de hippe koffiecorner het centraal punt waar iedereen samen komt.”

Topwerk

Voor de interieurafwerking ging EDF Luminus in zee met Deholi. “Het is voor ons de eerste keer dat we met hen samenwerkten”, legt Stijn Ceulen uit. Via PROCOS Group hoorde hij dat ze al heel wat mooi werk verrichtten op de Corda Campus. “Deholi volgde het hele traject mee op”, vult Ine aan. “Behalve een goede offerte, leverden ze absoluut topwerk.” De samenwerking is voor EDF Luminus zo vlot verlopen dat ze ook voor de site in Luik opnieuw kiezen voor Deholi. “Ook in de toekomst nemen we hen zeker in overweging voor andere projecten.”

Dynamische werkomgeving voor Hasseltse site EDF Luminus
Dynamische werkomgeving voor Hasseltse site EDF Luminus
Dynamische werkomgeving voor Hasseltse site EDF Luminus
Dynamische werkomgeving voor Hasseltse site EDF Luminus