PARC51: een bruisende community middenin het groen

In Hasselt bouwt Office Studio aan Parc51, een kleine campus tussen weiland en bos. Een inspirerende plek voor bedrijven om kennis, ervaring en expertise uit te wisselen. En bij een inspirerende plek hoort natuurlijk ook een creatieve inrichting. Een kolfje naar de hand van Deholi.

“Parc51 wordt een kleine campus van drie gebouwen: The Barn, The Factory en The Office”, licht projectontwikkelaar Ben Goossens toe. “We willen hier midden in de natuur, op een eigen terrein van 3,5 ha weilanden en bos, een bruisende community creëren waar kennis, ervaring en expertise worden uitgewisseld. Een plek waar jonge ondernemers en gevestigde ondernemingen kunnen samenwerken.”

Files buitenspel

Parc51 biedt zo meteen ook een oplossing voor het fileprobleem. “In plaats van dat medewerkers elke dag uren in de file staan, onderweg naar Brussel of Antwerpen, kunnen ze hier een werkplek huren”, vertelt Ben Goossens. En die is goed bereikbaar, op vijf minuutjes van het Klaverblad in Lummen, en uitgerust met alle moderne faciliteiten. “Uiteraard met vergaderruimtes, maar ook de nodige voorzieningen voor videoconference, silentrooms en een café/restaurant vind je hier terug.”

Een jasje van Thermowood

Voor het gebouw The Barn werkt Office Studio samen met Deholi. “Het is een prachtig, open gebouw, met veel glas en een mooi zicht op de natuur”, vindt Ben Goossens. En dat beaamt ook Kristof Houben, projectleider bij Deholi. “We plaatsten 16.000 lopende meter Thermowood latten op het metalen gebouw. Daarvoor bevestigden we maar liefst om en bij de 1.000 metalen haakjes op de metalen structuur.”

Eén geheel

Het speciale hieraan was volgens Kristof Houben dat de houten structuur volledig op de plaatjes zou steunen. “Vastschroeven was geen optie, omwille van de kans op latere lekken.” Dus ging Deholi op zoek naar een hoogwaardig product om alle plaatjes te lijmen. “Ook zorgden we ervoor dat alle latjes een mooi uniform geheel vormen, ook op de kopse kanten van het gebouw.”

Maatwerk

Zowel voor The barn als voor The Factory heeft Deholi een groot deel van de interieurwerken uitgevoerd. Van maatwerkkasten, parketvloeren en trappen tot tegelwerken en bureaus op maat. En ook daar kwam voor Deholi een kleine uitdaging bij kijken. “De kasten in The Barn moesten schuin onder het hellend dak komen en vervullen een dubbele functie”, verduidelijkt Kristof Houben. “Ten eerste dienen ze als kastenwand maar ze schermen tegelijk ook het technisch lokaal af.”

Garantie op kwaliteit

Ben Goossens doet al jaren beroep op de expertise van Deholi. “We werken graag samen met een partner die ons kwaliteit kan garanderen. Ik vind het zelf ook belangrijk dat business partners elkaar helpen waar het kan.” Ook voor Deholi en Kristof Houben is The Barn een unieke referentie. “Heel wat mensen zullen onze afwerking hier kunnen zien, een mooie kans op nieuwe opdrachten.”

PARC51: een bruisende community middenin het groen
PARC51: een bruisende community middenin het groen
PARC51: een bruisende community middenin het groen