Deholi trok naar Prowood met een missie

Als internationaal trefpunt voor de houtverwerkende nijverheid en aanverwante sectoren in België, is ProWood de place to be voor Deholi om eens een kijkje te gaan nemen. Om de drie jaar strijkt de beurs neer in Flanders Expo in Gent. Speciaal voor deze editie verenigden de directie, bedienden en arbeiders van Deholi de krachten om de beurs te ontdekken.

Het hoofddoel van deze expeditie? Een geschikte breedbandschuurmachine vinden. We bezochten meerdere leveranciers en bekeken verschillende modellen. Uitgerust met de nodige informatie rest ons nu enkel nog de moeilijke taak om een beslissing te nemen.

Technologische innovaties

Uiteraard gaven we tijdens ons bezoek onze ogen en oren de kost! Naast de nodige dosis inspiratie merkten we ook op dat de combinatie zaag-freesmachines naar de achtergrond verdwijnen en dat nesting-freesmachines alsmaar meer ingezet worden bij seriematig productiewerk.. Die nestingtechniek combineert uitsnijden en bewerken in één proces, wat extra handelingen uitsluit.

Nog opvallend: de tendens naar kantenverlijmers  die laserkanten aanbrengen. Hierdoor krijgen platen een stevige bescherming zonder dat er lijm aan te pas komt.. Lijmresten zijn hierdoor verleden tijd waardoor je ook weer heel wat onderhoudswerk aan de machines uitspaart.

Creatief met materiaal

Op vlak van nieuwe materialen zagen we vooral bij laminaat heel wat nieuws. Blikvangers bij  Vanca zijn een een ultramat laminaat met  soft touch waarop je geen vingerafdrukken ziet en een speciaal laminaat voor het bekleden van spoelbakken. Daarnaast lanceert EGGER houtlaminaat met een synchroonstructuur die ‘echt’ hout perfect imiteert. 

Isolatie, al eventjes een ‘hot item’, vonden we dan weer in een gerecycleerde vorm, zoals jeanswol-isolatie. Dit isolatiemateriaal, o.a. verdeeld door Eurabo, bestaat uit 100% gerecupereerde jeans.

Deholi trok naar Prowood met een missie
Deholi trok naar Prowood met een missie
Deholi trok naar Prowood met een missie
Deholi trok naar Prowood met een missie