ACA-IT Solutions Hasselt kiest voor flexibiliteit

Het dynamische en vluchtige bedrijfsleven legt de lat erg hoog. Snel reageren op veranderingen in je omgeving is de boodschap en meteen ook het DNA van ACA-IT Solutions uit Hasselt. Zij bieden snelle IT-oplossingen aan met oog voor klantenservice. Hoe? Met flexibiliteit als krachtelement. Deholi en MaMu sloegen de handen en ideeën in elkaar om dit DNA te vertalen naar de nieuwe kantoorgebouwen in Hasselt. 

Frisse opbouw

Een zeventigtal werknemers geniet van 1050m² pure frisheid. “In de algemene werkruimte creëerden we een plein door gebruik te maken van een grijze vloer met betonlook,” vertelt Dieter Grevendonck, projectarchitect bij MaMu Architects and more. “Het betoneffect gecombineerd met de wit gespoten plafonds en technieken maakt de ruimte zeer luchtig.” De ruimte rond het plein is opgedeeld in vergaderruimtes van verschillende groottes, enkele overlegruimtes, een polyvalente werkruimte en een eetruimte met ontspanningsruimte. Er zijn ook enkele secundaire functies zoals het sanitair, een berging en de technische ruimte.

De vaste kernen van het gebouw (liften, trappen en technische kokers) werden groen geschilderd en deels bekleed met akoestische panelen in 4 groentinten en 2 grijstinten. Dit versterkt het luchtige en groene karakter.

Flexibel werken

Kleine eilandjes verdelen het kantoor in aangename werkplekken. “De bureaus staan in groepen van 4 of 8 werkplaatsen. Hiermee vullen we het flexwerken van ACA-IT Solutions in. Vaste werkplekken zijn verleden tijd.  Elk project vraagt een verschillend aantal medewerkers, en dus ook een andere bureau-indeling.” De eilandjes zijn opgevat als groene zones op het plein, ingericht met meubels voor overleg.

Flexibel werken kan ook in de zones met boxen waarin je kan overleggen, de nissen waarin je ongestoord kan telefoneren en met de whiteboards die geïntegreerd zijn in de ‘groene’ wanden. 

Buiten naar binnen

Een terrasje doen zonder naar buiten te moeten? Dat kan dankzij de natuurelementen die vanaf nu de ruimtes vullen bij ACA-IT Solutions Hasselt. Een houten vloer in de eetruimte en ‘gras’ in de ontspanningsruimte versterken ‘s middags het buitengevoel. Groentinten in de tapijten van de eilandjes en in de akoestische wanden creëren een natuurlijke sfeer. In elke ruimte ben je binnen ook een beetje buiten.

Deholi doet het maximale

Half januari startte Deholi aan de werken, op 29 maart was de bouwheer operationeel in het nieuwe kantoor. “De gevraagde uitvoeringstermijn was erg kort. Toch is getracht het maximale eruit te halen” zegt Dieter Grevendonck van MaMu Architects and more. 

ACA-IT Solutions Hasselt kiest voor flexibiliteit
ACA-IT Solutions Hasselt kiest voor flexibiliteit
ACA-IT Solutions Hasselt kiest voor flexibiliteit
ACA-IT Solutions Hasselt kiest voor flexibiliteit