Herkenbaar bandeninterieur voor Continental

Wie de nieuwe vestiging van Continental in Diegem binnenstapt, herkent meteen de sector waarin dit bedrijf thuishoort. Banden sieren de balie, kleuren spreken voor zich en de waarden van Continental vind je zo terug in het nieuwe interieur dat innovatie, internationaliteit en passie ademt. Met dank aan Deholi en de ontwerpers van Colliers.

‘Carte blanche’

Continental verhuisde onlangs van Zaventem naar Diegem, waar een lege canvas wachtte op creatieve ideeën en artistieke vrijheid. Op de planning stond een volledig nieuwe invulling van de ruimtes, zonder beperkingen qua uitvoering en creatie. 

Race door het kantoor

De herkenbare combinatie van zwart en geel binnen Continental is terug te vinden in de verschillende ruimtes. De receptie vertaalt met trots de “core business” van Continental, met een uitgerolde zwarte band als balie die de bezoekers verwelkomt. De optimistische, gele binnenzijde van de balie vormt een mooi contrast met de zwarte muur achter de receptie. Op de vloer in de kantoren vind je het symbool van de liggende acht in het tapijt, als weerspiegeling van de oneindigheid van een racebaan. 

Flexibel meubilair

De manier van werken binnen Continental is duidelijk terug te vinden in het ontwerp. Zo wordt “video conferencing” gemakkelijker met een tafel in V-vorm in de vergaderruimte. Een hoge tafel met barkrukken stimuleert dan weer staande vergaderingen. De grootste vergaderzaal is ingevuld als opleidingsruimte, met flexibel meubilair en tafels in U-vorm die je kan omvormen naar klasopstelling.

Smaakvol en budgetvriendelijk

Deholi nam de schrijnwerkerij en het maatwerk voor zijn rekening: keuken, receptiebalie, kasten …  Alles werd vakkundig, tijdig en met een piekfijne afwerking opgeleverd. Colliers is enthousiast over de samenwerking: “Deholi stond in voor de uitvoering, maar ze dachten ook mee over de mogelijkheden en hadden veel afwerkingsideeën. En niet onbelangrijk: ze zochten naar esthetische én budgetvriendelijke oplossingen. Vanwege de complexe vorm was de balie bijvoorbeeld niet evident om te construeren, maar samen hebben we toch de beste oplossing gevonden. Want wij maken dan wel de plannen, verduidelijkt Colliers, Deholi zet ze om in de realiteit.”

Herkenbaar bandeninterieur voor Continental
Herkenbaar bandeninterieur voor Continental
Herkenbaar bandeninterieur voor Continental
Herkenbaar bandeninterieur voor Continental